Toimitushäiriöt osassa Aasiasta hankittavissa tuotteissa

Globaali rahtitilanne, Covid-19-pandemian kiihtyminen Kiinassa, kasvanut tuotteiden kysyntä ja MDR-sertifointiprosessin hitaus ovat aiheuttaneet meille toimitusongelmia evercare®-haavanhoito- ja -leikkaustuotteissamme, sekä injektio- ja infuusiotuotteissa.
Toimitusongelmia on osassa alla olevista tuotteista:
  • Harso- ja kuitukangastuotteet (epästeriilit, steriilit ja RTG-langalliset)
  • Injektio- ja infuusiotuotteet (injektioneulat ja -ruiskut)
  • Leikkaus- ja peittelytuotteet
  • Teipit

 

Kysyntä on jatkunut selvästi ennakoitua korkeampana, emmekä ole ehtineet sopeuttaa tarjontaamme vastaamaan näitä lisääntyneitä tarpeita. Tämä on johtanut varastomme nopeaan ehtymiseen ja epävakauteen toimittaa mainittuja tuotteita. Lisäksi ilmoitettujen laitosten ruuhkautuminen on hidastanut tuotteiden MDR- sertifiointiprosessia ja tuotteiden saattamista markkinoille on jouduttu odottamaan.

  

Pandemia aiheuttaa edelleen kysyntään ja tarjontaan liittyvää epätasapainoa. Covid-19:n leviäminen ja kokonaisseisokit ovat jälleen kiihtyneet Aasiassa (jossa suurin osa mainituista tuotteista valmistetaan). Osa Kiinasta ja suurkaupungit, kuten Shanghai on ollut "lukossa" toukokuun puoliväliin asti tartuntojen leviämisen estämiseksi. Lisäksi Covid-19-pandemia on vaikuttanut globaaliin rahtiliikenteeseen merkittävästi, ja toimitusajat ovat edelleen pitkiä ja epätarkkoja.

 

Haastava toimituskapasiteetti tehtaalta, viiveet ja pidemmät kuljetusajat yhdistettynä alhaiseen varastotasoon aiheuttavat tilapäisen pulan osasta yllä mainittujen tuoteryhmien tuotteista. Teemme tiivistä yhteistyötä toimittajiemme kanssa vaikutuksen rajoittamiseksi ja myös mahdollisten väliaikaisten korvaavien tuotteiden tunnistamiseksi. Ukrainan sodan viimeaikainen traaginen kehitys on myös luonut lisähaasteita komponenttien ja raaka-aineiden saatavuuteen sekä aiheuttanut heijastevaikutuksena työvoimapulan Euroopan kuljetuksiin.

 

Pahoittelemme tilannetta ja siitä mahdollisesti aiheutuvaa ylimääräistä haittaa. Vuoden 2022 toiselta puoliskolta odotamme tilanteen asteittain paranevan. Pyrimme toimittamaan saatavuushaasteiden alla oleville tuotteille korvaavaa tuotetta. Valitettavasti kuitenkaan kaikille tuotteille ei toistaiseksi ole ehdottaa korvaavaa, mutta teemme jatkuvasti töitä näiden löytämiseksi.

 

Välitämme tietoa saatavuudesta tilausvahvistuksilla. Lisätietoja voitte kysyä omalta yhteyshenkilöltänne tai lomaa-aikana asiakaspalvelustamme.

 

Ystävällisin terveisin OneMed Oy

Lisää uutisia