OneMediläiset esittäytyvät: Tuotepäällikkö Tomi Ilomäki

Tomppa on tullut iloisen luonteensa ja aina auttavaisen asenteensa kanssa tutuksi ympäri Suomea tehohoidon asiakkaille. Hän on 18-vuotisen OneMed-uransa aikana saavuttanut asemansa myös pidettynä kollegana sekä antaumuksellisena valokuvaajana ja somettajana.

Tomi lähti aikoinaan Pohjanmaalta ihmettelemään kesäistä Helsinkiä. OneMedille hän ajautui kuulemma Forrest Gump -luonteensa takia; koskaan ei sanota ei, ettei vaan mikään asia mene ohi. Lastensairaanhoitajana 10 vuotta päivystyksessä työskennelleenä hän osallistui erääseen koulutukseen ja jäi esittämään lisäkysymyksiä. Siitä erinäisten vaiheiden kautta Tomppa jätti työhakemuksen, pääsi haastatteluun ja loppu on historiaa.

Asiakkaat tärkeintä työssä

”Mä oon aina sanonut, että mä rakastan mun romujani,”, Tomppa heittää.

Tällä hän tarkoittaa suurta antautumista työlleen, tuotteilleen ja ennen kaikkea asiakkailleen, joihin hän puhetulvansa lomassa palaa säännöllisesti. Vaikka reissutyö vie henkilökohtaisen elämän kannalta veronsa, Tomi ei haluaisi olla missään muualla kuin kentällä. Hän pärjää luonteensa puolesta työssään hyvin, se on sitä mistä hän tykkää. Hän kuvailee itseään puoli-huithapeliksi, olevansa huono kalenterin, papereiden ja excelin käyttäjä, mutta olleensa vain kaksi kertaa uransa aikana väärässä paikassa. Hän on parhaimmillaan asiakkaiden parissa. Samalla hän painottaa, että osaa nykyään järkevämmin suunnitella aikataulunsa, joten työ on entistä antoisampaa.

Asiakaskohtaamisista Tomi nauttii ja niissä hän on elementissään. Hänessä asuu palveluhenkisyys. Tomppa vastaa asiakkaiden huoliin vaikka lomaltaan, sillä mikään ei ole parempi fiilis kun saada ongelma ratkaistua. Hän pohtii vahvuuksiaan olevan ystävällisyys ja luotettavuus. Hän myös ylpeänä kertoo, kuinka läheisiä suhteita on saanut luotua asiakkaisiin.

”Usein vaikka Tehohoitopäivillä asiakkaat tulee halaamaan ja koen olevani enemmän kuin vaan edustaja. Joidenkin asiakkaiden kanssa pelataan tennistä tai käydään kalassa. Se on luonnekysymys.”


Tavallinen reissaaja?

Tomin tuotteisiin kuuluvat Drägerin hengityskoneet Evita, Savina, Carita ja Oxylog sekä lastenhengityskone Babylog, Babyleo-keskoskaappi sekä Babytherm hoito ja -avopöydät. Alueena koko Suomen aikuisten ja lasten tehohoito. Kenttä on laaja-alainen, laitteita käytetään ensihoidossa sekä esimerkiksi helikoptereissa. Tomppa tykkää kouluttaa, se on hänestä parasta myyntityötä. Asiakkaina on niin lääkäreitä kuin hoitajiakin. Samalla Tomppa kehuu Suomen hoitajia hyviksi ja osaaviksi, jotka pitävät yllä me-henkeä.

Välillä valtaa riittämättömyyden tunne, kun kaikkialla ei voi olla kaiken aikaa, mutta urheilutaustansa vuoksi hän on myös oppinut, että kaikkea ei voi aina voittaa. Etäkohtaamiset eivät ole Tomin juttu, korona-aika oli tästä hyvä osoitus. Etänä voidaan keskustella ja puhua, mutta kaikkea ei voi tehdä.

Esimerkiksi koulutukset toimivat paremmin: ”…kun kädestä pitäen näyttää”, sanoo Tomi.

Hän pitää harvoin etäpäiviä tai on toimistolla. Reissuilta löytyy tuttuja asiakkaita ja aina on paikka johon voi pysähtyä ja tiedustella kuulumisia.

”Päivä on kuin lankakerä, se voi purkautua tonne ja tänne”, Tomi kuvailee työpäiviään.

Tomi kertoo voivansa parhaiten juuri omassa asemassaan. Tomi mainitsee paitsi äärettömän ihanat lapsensa, myös työtoverit ja asiakkaat. Lisäksi kaikki menneet ja nykyiset esihenkilöt saavat kiitosta, hän on saanut vapautta ja vastuuta.

Hän summaa tarinatulvansa: ”Mun luonne on, että tykkään tehdä. Ehkä mä oon kuitenkin vaan ihan tavallinen Tomppa”.

Sen voi jokainen itse päätellä.

 

Tomi Ilomäki, tuotepäällikkö. Aloittanut OneMedillä 2005. Asuu Tuusulassa, kotoisin Pohjanmaalta, perheeseen kuuluu kaksi lasta. Entinen SM-tason pesäpalloilija, nykyisin vapaa-aikana sulkapalloa, valokuvausta (myös työmatkoilla - varhaisina aamuina, myöhäisinä iltoina, jolloin omaa aikaa), kalastusta (vaikka ei saisi saalista) ja mökkeilyä sekä kaikenlaista touhuamista. Kaksoissiskonsa kanssa täyttivät juuri pyöreitä vuosia – juhlat suunnitteilla!


Lisää uutisia