Aasian nousseet rahtikustannukset – terveydenhoidon tarvikkeet

Globaalista COVID19 -pandemiatilanteesta johtuen Aasiasta Eurooppaan tulevissa meri- ja -maakonttitoimitushinnoissa on tapahtunut erittäin merkittävää kustannusnousua vuoden 2021 aikana. Konttitoimitusten hinnat ovat moninkertaistuneet verrattuna tilanteeseen ennen pandemian alkua. Syitä hintojen nousuun ovat moninkertaistunut globaali suojaustuotteiden kysyntä maailmanlaajuisesti, erityisesti Yhdysvalloissa sekä yksittäiset konttitoimituksiin liittyvät tapahtumat kuten Suezin kanavan onnettomuus sekä Kiinassa sijaitsevan Yantian sataman osittain sulkeminen kesäkuussa 2021.

OneMed valmistaa omien tuotemerkkien SELEFA® ja evercare® -tuotteita sekä ostaa useiden muiden valmistajien tuotteita Aasiasta. Rahtihintojen nousu koskettaa kaikkia OneMedin Aasiasta toimitettavia tuotteita, joita ovat: leikkaussalituotteet, suoja- ja leikkauskäsineet, suojaustuotteet, injektio- ja infuusiotuotteet ja osa haavanhoitotuotteista.

Kohonneiden rahtikustannusten takia joudumme korottamaan asiakashintojamme yllä mainituissa tuoteryhmissä, poislukien suojakäsineet, kasvomaskit ja leikkaustakit. Näissä tuoteryhmissä olemme pandemian takia varmistaneet asiakkaillemme hyvän saatavuuden, ja sen tähden kyseisiä tuotteita on saatavilla runsaasti valmiina Vantaan varastossamme.

Seuraavaksi on kuvattu keskimääräinen korotus kullekin tuoteryhmälle, mutta yksittäisen tuotteen hinnankorotus saattaa olla keskimääräistä pienempi tai suurempi:

  • Injektio- ja infuusiotuotteet 6,3 %, keskimääräistä korkeammat korotukset kohdistuvat injektioruiskuihin
  • Potilaan peittely ja henkilökunnan suojaustuotteet 5,3%
  • Haavanhoitotuotteet 8,5 %
  • Muovituotteet 4,5 %

Olemme yhteydessä sopimusasiakkaisiimme erikseen kunkin tuoteryhmän osalta.

Pahoittelemme tuotteidemme hintojen nousua, ja siitä aiheutuvaa vaivaa asiakkaillemme. Neuvottelemme jatkuvasti eri rahtitoimittajien kanssa, ja pyrimme vaikuttamaan rahtikustannuksiin. Kustannusten nousu on kuitenkin pandemian takia maailmanlaajuista ja asettaa meidät force majeure -tilanteeseen kustannusten nousun takia.

Ystävällisin terveisin,

OneMed Oy

Lisää uutisia