OneMediläiset esittäytyvät: Tuoteryhmäpäällikkö Siiriliinu Khalil

Vastuullisen toiminnan puolestapuhuja tutkimuskäsineiden tuoteryhmäpäällikkö Siiriliinu Khalil haluaa nostaa esille tutkimuskäsineiden ympäristökuormittavuuden. Toisaalta organisaatiot ja yksittäiset ihmiset voivat valinnoillaan, päätöksillään ja teoillaan edesauttaa ympäristöystävällisempää ja vastuullisempaa käsineiden tuotantoa ja käyttöä.

Tutkimuskäsineet on yksi saastuttavimmista terveydenhuollon tarvikkeista. Muovia käytetään paljon ja hävitetään polttamalla tai ongelmajätteenä. Viime aikoina on alettu kiinnittää huomiota käsineiden ympäristövaikutuksiin.

Uusi tuotesarja Embra lanseerattiin OneMedillä vuoden 2022 lopussa. Tutkimuskäsine Embra Proceed on ympäristöystävällisempi tuote, jolla on pienemmät CO2-päästöt. CO2-päästö tarkoittaa kuinka paljon hiilidioksidipäästöjä tuote aiheuttaa tuotanto- ja elinkaarivaiheessa.

Voit lukea lisää Embran ympäristöystävällisyydestä ja muun muassa elinkaarianalyysin hyödyntämisestä tuotekehityksessä täältä

Mitä ympäristövastuulla tarkoitetaan?

Siiriliinu haluaa herätellä biohajoavien käsineiden, joita on alkanut tulla markkinoille, elinkaaresta. Niiden sellaisenaan kompostointi voi tarkoittaa mikromuovin irtoamista luontoon ja vesistöihin. Hajoamisaika kestää jopa vuosia. Lisäksi valmistus on yhtä saastuttavaa kuin minkä tahansa muun käsineen valmistus.

”Muovi on muovia. Ei siitä yhtäkkiä saada biologista ainesta, joka vain hajoaisi,” muistuttaa Siiriliinu.

OneMedin tutkimuskäsineet tulevat pääosin Malesiasta. Embra Proceed -käsineen kohdalla huomioidaan mitä jo tuotantovaiheessa voidaan tehdä päästöjen vähentämiseksi. Tehtailla on omia projekteja ja tavoitteita energian säästämiseksi sekä vihreimpien tapojen kehittämiseksi. Esimerkiksi käsineiden valmistuksen prosessi, jossa käsineet huuhdotaan, tarvitaan paljon puhdasta vettä. Malesiassa sijaitsevilla tehtailla innovoidaan ja kehitetään tapoja veden kierrättämiseen.

Malesia on edelläkävijä nitriilikäsineiden valmistuksen vastuullisuudessa ja ympäristöasioissa. Heillä on takanaan kokemus, historia sekä tieto/taito.

Mitä kaikki voivat tehdä

OneMedillä on selkeä ja yhtenäinen tavoite ja visio mihin pyrimme. Otamme huomioon kokonaiskuvan aina tuotannosta hiilineutraaleihin kuljetuksiin, ketjuihin ja logistiikkaan. Mietimme mitä voimme tehdä paremmin.

Tutkimuskäsine on pakollinen monissa työtehtävissä ja toimissa niin terveydenhuollossa, teollisuudessa ja HoReCa-puolella. Asiakkaita haluamme opastaa oikean käsineen käytössä oikeassa käyttötarkoituksessa.

Kannustamme kysymään, olemaan uteliaita ja kiinnostuneita tutkimuskäsineiden valmistukseen ja elinkaareen liittyvissä asioissa. Kaikki voivat omalla kohdallaan pohtia ympäristöasioita sekä esimerkillään viedä ajattelua ja käytännöntoteutusta kohti vastuullisempaa toimintaa.

”Jos mietimme pelkästään kustannuksia, mikä on hinta ympäristölle ja sosiaalisen vastuun kannalta,” haastaa Siiriliinu.

 

Siiriliinu Khalil, tutkimuskäsineiden tuoteryhmäpäällikkö sekä terveydenhoidon tarvikkeiden ja palveluiden kunta-asiakkaiden myyntipäällikkö. Aloittanut OneMedillä huhtikuussa 2021. Elää ruuhkavuosia Nurmijärvellä ranskalaisen miehensä, kahden pienen lapsensa ja Nacho-chihuahuan kanssa. Harrastaa pilatesta ja joogaa.

 

 

 

 

 

Lisää uutisia