PÄIVITETTY TIEDOTE 17.3.2020: COVID-19 - TERVEYDENHOIDON TARVIKKEIDEN TOIMITUKSET

Toimittajien kanssa käytyjen keskusteluiden, neuvotteluiden ja sopimusten pohjalta pyrimme varmistamaan tuotannon ja logistiikan häiriöistä huolimatta tuotteiden saatavuuden mahdollisimman hyvin. Tässä tilanteessa kuitenkin priorisoimme kriittisten suojatuotteiden toimitukset vain terveydenhoidon sopimusasiakkaillemme. Voit lukea koko tiedotteen klikkaamalla otsikkoa.

Koronaviruksen (2019-nCoV) aiheuttamat sairastumiset ja tilanteen laajentuminen epidemiaksi on lisännyt huomattavast lääketieteellisten suojaustuotteiden maailmanlaajuista kysyntää.
Tuotteita valmistetaan alueilla, joissa korona-virus on aiheuttanut vakavia häiriöitä tuotantoon. Lisäksi osa maista kuten Ranska ja Saksa on asettanut terveydenhoidon tuotteille vientikieltoja. Näistä syistä johtuen emme voi taata suojaustuotteiden normaalia saatavuutta markkinassa. Tällä hetkellä toimitusvarmuus on kuitenkin hyvällä tasolla poislukien muutamat suojaustuotteet, kuten kasvomaskit.

Odotamme lyhyellä aikavälillä häiriöitä toimitusketjussa erityisesti tartunnoilta suojautumiseen liittyvien tuotteiden osalta, mutta myös muiden terveydenhoidon tarvikkeiden saatavuudessa voi olla puutteita. Pyrimme lieventämään vaikutuksia mm. rajoittamalla toimitusmääriä ja keskittymällä mahdollisimman hyvän toimitusvarmuuden ylläpitämiseen terveydenhoidon sopimusasiakkaille. Toimittajien kanssa käytyjen keskusteluiden, neuvotteluiden ja sopimusten pohjalta pyrimme varmistamaan tuotannon ja logistiikan häiriöistä huolimatta tuotteiden saatavuuden mahdollisimma hyvin. Lisäksi kartoitamme vaihtoehtoisia tuotteiden hankintakanavia ja uusia tuotteita. Näiden osalta pyrimme järjestämään mahdollisuuden kertaluontoiseen lisätuotteen tilaukseen, jotta terveydenhoidon asiakkaat voivat vastata listääntyneeseen suojaustarpeeseen. Tällaisesta mahdollisuudesta tiedotamme erikseen.

Olemme palvelutuottajiemme kanssa osa suomalaista huoltovarmuutta ja palvelutuottajamme ovat sitoutuneet priorisoimaan terveydenhoidon toimitukset poikkeusoloissa. OneMediläisten terveys ja työturvallisuus ovat meille ensisijaisen tärkeitä ja olemme toteuttaneet Suomen hallituksen ohjeita rajoittaa matkustamista ja edistää työskentelyä kotoa. Asiakkaitamme tuemme tarvittaessa koulutuksien ja huoltojen osalta, mutta muut suunnitellut tapaamiset on siirretty joko verkkoon tai myöhäisemmäksi. Arvostamme rakentavaa vuoropuhelua asiakkaitten ja toimittajien kanssa. Pyrimme jakamaan aktiivisesti ajankohtaista tietoa ja toimimaan aktiivisesti niin, että tunnistamamme häiriöt palveluketjussa jäisivät mahdollisimman pieniksi.


Käytännön toimenpiteet


Varmistaaksemme tuotteidemme saatavuuden terveydenhoidon sopimusasiakkaille, seuraamme asiakkaidemme tilauksia ja pyrimme toimittamaan viime vuoden kulutukseen perustuvan kuukausikulutuksen kerrallaan seuraavista tuoteryhmistä:

❖ Tutkimuskäsineet
❖ Esiliinat
❖ Suojatakit
❖ Päähineet
❖ Käsihuuhteet
❖ Kasvo- ja hengityssuojat

Priorisoimme kriittiset suojaustuotteet vain terveydenhoidon sopimusasiakkaillemme. Kontroloimme ja rajoitamme tilausmääriä kaikilta asiakkailta. Muutamme tilausrivien normaalikulutuksen ylittävät määrät vastaamaan normaalia laskennallista kulutusta tai suljemme rivin kokonaan. Toimitamme tilauksista tilausvahvistuksen ja lähetteen, joista pyydämme teitä tarkistamaan toimitettavan määrän ja tarvittessa päivittämään ostotilauksenne määrän vastaamaan toimitusta. Pienennetystä tilausmäärästä ei jää jälkitoimitusta. Tämä kysyntää rajoittava toimenpide koskee toistaiseksi vain yllä mainittuja tuoteryhmiä.

Suojaukseen liittyvien kriittisten tuotteiden erityisseuranta ja menekin hallinta on tässä poikkeuksellisessa tilanteessa välttämätöntä. Haluamme tukea suomalaista terveydenhoitoa tässä haastavassa tilanteessa varmistamalla heille mahdollisimman hyvän tuotteiden saatavuuden. Toivomme tähän teiltä ymmärrystä. Olemme järjestäneet asiakaspalveluun lisäresursseja, mutta valitettavasti palvelumme on tällä hetkellä ruuhkautunut. Pyydämme ystävällisesti välttämään erityisesti suojaustuotteiden saatavuuteen ja toimitusaikaan liittyviä kyselyitä. Sen sijaan toivomme, että käytätte hyväksenne tilausvahvistuksilla olevia tietoja tai muuta normaalitilanteessakin teille toimitettavaa toimitusaikaseurantatietoa.

Kirurgisia suu-/nenäsuojia ja hengityssuojaimia (FFP) emme pysty tällä hetkellä toimittamaan lainkaan. Olemme tehneet valmistajille normaalien tilauksien lisäksi useita lisätilauksia, mutta tämän hetkisen tiedon mukaan pystymme toimittamaan kyseisiä tuotteita vasta kesäkuussa. Tähän on syynä useiden maiden viranomaistoimet, joiden johdosta toimitusketju on häiriintynyt. Tilanne on OneMedille force majeure- tilanne, johon emme pysty tällä hetkellä vaikuttamaan. Tilanne kuitenkin elää koko ajan, teemme kaikkemme että voimme parantaa saatavuutta, ja toimitamme tuotteet heti kun se on mahdollista.

Jatkamme intensiivistä yhteistyötä toimittajiemme ja muiden yhteistyökumppaneidemme kanssa, jotta voimme poikkeustilanteesta huolimatta varmistaa sujuvat toimitukset asiakkaillemme.

Ystävällisin terveisin,

OneMed Oy, Markus Henriksson, toimitusjohtaja

 

Lisää uutisia

Käytät vanhaa selainta. Jotta voisit käyttää kaikkia sivustomme ominaisuuksia, suosittelemme päivittämistä. Tuemme Internet Explorer -versiota 9 ja uudempia, Mozilla Firefox versiota 12 ja uudempia sekä Google Chromea ja Apple Safaria.