PÄIVITETTY TIEDOTE 06.07.2020: COVID-19 - TERVEYDENHOIDON TARVIKKEIDEN TOIMITUKSET

Olemme päivittäneet saatavuustietojamme uusimpaan tiedotteeseemme. Voit lukea koko tiedotteen klikkaamalla otsikkoa.

Tarvikkeiden saatavuus on parantunut ja lähentelee normaalitasoa. Olemme poistaneet suurimman osan tilausten rajoittimista. Koronasta aiheutuva poikkeustilanne jatkuu kuitenkin tietyiltä osin.

Ohuiden nitriilikäsineiden osalta jatkamme tilauskontrollia kesän yli. Muiden käsineiden osalta rajoittimet on suurimmaksi osaksi tuotteita purettu.

Nauhallisen suu-nenäsuojan saatavuus on vähäinen, mutta parantuu kesän loppuun mennessä. Korvalenkillisen suu-nenäsuojan saatavuus on hyvä ja hinnat ovat laskeneet merkittävästi kevään tasosta. Leikkaustakeissa joitain kokoja on tietyistä malleista loppu, mutta pyrimme korvaamaan nämä toisella vastaavalla tuotteella. Suojatakkien saatavuus on rajoitettu. Hupullista leikkausmyssyä on hyvin vähän. Rondo päähineestä on tarjolla vaihtoehtoisia tuotteita samoilla ominaisuuksilla, mutta jonkun verran korkeammalla hinnalla.

Covid-19 on aiheuttanut hintojen merkittävän nousun tietyissä tuotteissa. Tuotantolaitokset ovat velvoitettu noudattamaan tiukkoja koronan suojaus- ja rajoitustoimenpiteitä, mikä nostaa kustannuksia raaka-aineissa, valmistuksessa, pakkauksessa ja kuljetuksessa. Lisä-kustannuksia syntyy erityisjärjestelyistä koronan leviämisen estämiseksi. Tämän turvin tuotantolaitokset ovat toiminnassa kunhan paikallisia epidemioita ei synny.

Suojaustuotteissa käytetty ”meltblown” -materiaalin kulutus on noussut radikaalisti johtuen suu-nenäsuojaimien käyttötarpeen räjähdysmäisestä kasvusta. Tämän raaka-aineen hinnan nousu on johtanut myös kirurgisten suojaustuotteiden hinnan nousuun. Tästä hinnan noususta kommunikoimme keväällä ja sama aiempaa korkeampi hintataso jatkuu kesän yli syksyyn.

Tutkimuskäsineissä on tapahtunut samankaltainen, mutta vielä jyrkempi hinnan nousu. Käsineiden valmistuskapasiteetti mukautuu äkillisesti nousseeseen kysyntään viiveellä, koska nykyisten tuotantolaitosten kapasiteetti ei riitä kattamaan kysyntää, ja uusien tuotantolaitosten rakentaminen kestää yli vuoden. Maailmanlaajuinen kysyntä on noussut moninkertaiseksi ja sen johdosta käsineiden hinnat ovat nousseet merkittävästi. Joudumme nostamaan tutkimuskäsineiden hintoja elokuussa.

Teemme kaikkemme mahdollisimman hyvän saatavuuden luomiseksi. Tätä varten olemme rekrytoineet lisähenkilöitä hankintaan ja ostoihin. Toivomme, että hyvässä yhteistyössä selviämme tästä kriisistä mahdollisimman hyvällä tavalla. Päivitämme tiedotetta sitten kun tilanne olennaisesti muuttuu.

 

Ystävällisin terveisin,

OneMed Oy

Lisää uutisia

Käytät vanhaa selainta. Jotta voisit käyttää kaikkia sivustomme ominaisuuksia, suosittelemme päivittämistä. Tuemme Internet Explorer -versiota 9 ja uudempia, Mozilla Firefox versiota 12 ja uudempia sekä Google Chromea ja Apple Safaria.