PÄIVITETTY TIEDOTE 05.10.2020: COVID-19 - TERVEYDENHOIDON TARVIKKEIDEN TOIMITUKSET

Olemme päivittäneet saatavuustietojamme uusimpaan tiedotteeseemme. Voit lukea koko tiedotteen klikkaamalla otsikkoa

Covid-19-tilanne pahenee Suomessa ja epidemia jatkuu myös maailmalla vaikuttaen edelleen merkittävästi terveydenhuollon suojaustuotteiden toimitusketjuun. Kysynnän ja tarjonnan välillä on nyt epätasapaino seuraavissa tuoteryhmissä: tutkimuskäsineet, päähineet – erityisesti leikkauspäähineet – sekä leikkaus- ja suojatakit. Edellä mainittujen tuoteryhmien osalta joudumme valitettavasti rajoittamaan toimituksia viime kevään mallin mukaisesti. Priorisoimme terveydenhuollon sopimusasiakkaat ja allokoimme tuotteet edellisen vuoden toimitusmäärien suhteessa.

Leikkaustakit

Leikkaustakki Optimia poistuu toistaiseksi valikoimasta ja pyrimme korvaamaan sen XP Special -mallilla. XP:n osalta voimme toimittaa rajallista kokolajitelmaa: M, L, XL. Saatavuus on rajallinen seuraavan kuukauden ajan. Kun saatavuustieto on tarkentunut, olemme yhteydessä asiakkaidemme hankintaan.

Kasvosuojat

Kasvosuojia on hyvin saatavilla, mutta alkuperäinen sopimustuote on korvattu toisella tuotteella, ja kasvosuojien hinnat ovat tällä hetkellä moninkertaisia sopimustuotteisiin verrattuna.

Suojaustuotteet

Covid-19 on aiheuttanut hintojen merkittävän nousun suojaustuotteissa, erityisesti tutkimuskäsineissä. Tuotantolaitokset on velvoitettu noudattamaan tiukkoja koronan suojaus- ja rajoitustoimenpiteitä, mikä nostaa kustannuksia raaka-aineissa, valmistuksessa, pakkauksessa ja kuljetuksessa. Lisäkustannuksia syntyy erityisjärjestelyistä koronan leviämisen estämiseksi. Tämän turvin tuotantolaitokset ovat toiminnassa, kunhan paikallisia epidemioita ei synny.

Suojaustuotteissa käytetty meltblown-materiaalin kulutus on noussut radikaalisti johtuen suu-nenäsuojaimien käyttötarpeen räjähdysmäisestä kasvusta. Tämän raaka-aineen hinnan nousu on johtanut myös kirurgisten suojaustuotteiden hinnan nousuun. Tästä hinnan noususta kommunikoimme jo keväällä ja sama, aiempaa korkeampi hintataso jatkuu edelleen.

Tutkimuskäsineet

Tutkimuskäsineissä on tapahtunut samankaltainen, mutta vielä jyrkempi hinnan nousu, joka jatkuu edelleen. Käsineiden valmistuskapasiteetti mukautuu äkillisesti nousseeseen kysyntään pitkällä viiveellä, koska nykyisten tuotantolaitosten kapasiteetti ei riitä kattamaan kysyntää, ja uusien tuotantolaitosten rakentaminen kestää yli vuoden. Maailmanlaajuinen kysyntä on noussut moninkertaiseksi ja sen johdosta käsineiden hinnat ovat nousseet merkittävästi ja nousutrendi jatkuu edelleen. Joudumme nostamaan tutkimuskäsineiden hintoja.

 

Käsineiden puutteesta johtuen liikkeellä on monia taitavia huijausyrityksiä. Kehoitamme erityiseen varovaisuuteen, mikäli uusi toimittaja lupaa merkittävän volyymin uusia käsineitä.

 

Teemme kaikkemme mahdollisimman hyvän saatavuuden luomiseksi ylläpitäen samalla tuotteiden hyvää terveydenhuollon kriteerien mukaista laatutasoa ja eettisesti kestävää valmistusta. Tätä varten olemme rekrytoineet lisähenkilöitä hankintaan ja ostoihin. Toivomme, että hyvässä yhteistyössä selviämme tästä kriisistä mahdollisimman hyvällä tavalla. Päivitämme tiedotetta, kun tilanne olennaisesti muuttuu.

 

Muiden kuin suojaukseen liittyvien tuotteiden saatavuus on normaalitasolla.

 

Ystävällisin terveisin

OneMed Oy

Lisää uutisia

Käytät vanhaa selainta. Jotta voisit käyttää kaikkia sivustomme ominaisuuksia, suosittelemme päivittämistä. Tuemme Internet Explorer -versiota 9 ja uudempia, Mozilla Firefox versiota 12 ja uudempia sekä Google Chromea ja Apple Safaria.