PÄIVITETTY TIEDOTE 14.4.2020: COVID-19 - TERVEYDENHOIDON TARVIKKEIDEN TOIMITUKSET

Olemme päivittäneet saatavuustietojamme uusimpaan tiedotteeseemme. Voit lukea koko tiedotteen klikkaamalla otsikkoa.

Jatkamme herkeämättä työtä henkilösuojauksen tuotteiden saamiseksi Suomeen aiempaa isompina määrinä. Tällä hetkellä kuitenkin kysyntä ylittää tarjonnan. Priorisoimme terveydenhuollon sopimusasiakkaat ja jaamme toimitusmääriä aiemman toimitushistorian suhteessa.

Aiempaa ostohistoriaa suuremmat tilaukset pienennetään automaattisesti tilausjärjestelmässämme. Kontrolloitujen tuoteryhmien määrää on laajennettu aiemmasta. Tämä koskee nyt seuraavia tuoteryhmiä:

  • Tutkimus-, leikkaus- ja suojakäsineet
  • Esiliinat, suojatakit ja päähineet
  • Kasvo- ja hengityssuojat
  • Suojaus ja peittely sekä kirurgiset tarvikkeet
  • Käsihuuhteet
  • Anestesiatarvikkeet, Dräger-letkustot
  • Injektio ja infuusio, ruiskut ja neulat
  • Katetrit ja letkut
  • Happi- ja aerosolituotteet
  • Kuumemittarit, mittariensuojat

 

Tarkimman tiedon toimitusajasta ja -määrästä saatte tilausvahvistuksesta ja lähetteestä.

Suojaustuotteiden käyttö on moninkertaistunut maailmanlaajuisesti eikä valmistuskapasiteetti riitä täyttämään kysyntää. Lisäksi kuljetuskapasiteetti on vähentynyt ja ruuhkautunut. Tässä tilanteessa normaali sopimustoiminta on mahdotonta ylivoimaisen esteen vuoksi. Tilanne on vaikutusmahdollisuuksiemme ulkopuolella, esimerkiksi maiden hallitusten tekemien rajoitustoimenpiteiden johdosta. Tällaista tilannetta ei ole voitu ottaa huomioon, eikä sen vaikutuksia voida kohtuudella välttää tai voittaa.

Auttaaksemme asiakkaitamme, ja siten suomalaisen terveydenhoidon toimintakykyä, olemme käynnistäneet tärkeimpien suojausryhmien osalta lisätuotteiden hankinnat uusilta valmistajilta. Näistä uusista tuotteista olemme tehneet asiakirjatarkastukset, niin että tuotteet täyttävät Suomen terveydenhuollossa käytettävät laatustandardit. Tässä markkinatilanteessa hankintahinnat ovat selkeästi normaalia korkeammat, käytännössä moninkertaiset. Näistä uusista tuotehankinnoista olemme erikseen yhteydessä terveydenhoidon sopimusasiakkaillemme.

Teemme kaikkemme mahdollisimman hyvän saatavuuden luomiseksi. Tätä varten olemme rekrytoineet lisähenkilöitä hankintaan ja ostoihin. Toivomme, että hyvässä yhteistyössä selviämme tästä kriisistä mahdollisimman hyvällä tavalla. Päivitämme tiedotetta sitten, kun tilanne olennaisesti muuttuu.

Ystävällisin terveisin,

OneMed Oy

Lisää uutisia

Käytät vanhaa selainta. Jotta voisit käyttää kaikkia sivustomme ominaisuuksia, suosittelemme päivittämistä. Tuemme Internet Explorer -versiota 9 ja uudempia, Mozilla Firefox versiota 12 ja uudempia sekä Google Chromea ja Apple Safaria.