PÄIVITETTY TIEDOTE 24.11.2020: COVID-19 - TERVEYDENHOIDON TARVIKKEIDEN TOIMITUKSET

Olemme päivittäneet saatavuustietojamme uusimpaan tiedotteeseemme. Voit lukea koko tiedotteen klikkaamalla otsikkoa.

Covid-19-tilanne pahenee Suomessa, ja epidemia on laajentunut maailmalla taudin toisen aallon muodossa vaikuttaen merkittävästi terveydenhuollon suojaustuotteiden toimitusketjuun.

 

Käsineet

Eritysesti tutkimuskäsineiden osalta vallitsee maailmanlaajuinen epätasapaino kysynnän ja tarjonnan välillä. Kysynnän on arvoitu olevan noin kolme kertaa käsineiden valmistuskapasiteettia suurempi. Valmistuskapasiteetti lisääntyy hitaasti, koska uusien tuotantolaitosten rakentaminen kestää noin puolitoista vuotta. Tästä johtuen käsineiden niukka saatavuus tulee jatkumaan vielä pitkään. Olemme kuitenkin pystyneet turvaamaan OneMedille jonkin verran aiempaa toimitusmäärää suuremman ostovolyymin. Priorisoimme terveydenhuollon sopimusasiakkaat ja toimitamme käsineitä aiempien kulutusmäärien mukaisesti. Toiminnanohjausjärjestelmämme leikkaa automaattisesti ylisuuret tilaukset. Näin varmistamme, että kaikille sopimusasiakkaillemme riittää käsineitä.

Tutkimuskäsineiden hinnat ovat lähteneet rajuun nousuun koronaepidemian vuoksi. Hinnan nousu on jatkunut voimakkaana koko syksyn ja jatkuu edelleen. Tällä hetkellä ei ole vielä näköpiirissä, että hinnan nousutrendi tasaantuisi. Valmistajat ovat nostaneet hintoja – osin raaka-aine- ja tuotantokustannusten nousun vuoksi ja osin kysynnän ja tarjonnan epätasapainosta johtuen. Saatavuuden varmistamiseksi joudumme maksamaan tuotteista markkinahinnan, muutoin toimitukset menevät muille asiakkaille, muihin maihin. Tämä aiheuttaa OneMedille force majeure -tilanteen, jossa joudumme mukauttamaan myyntihinnat asiakkaillemme ostohintojen kehitystä vastaaviksi.

Tutkimuskäsineiden pullonkaulatilanne esiintyy erityisesti nitriilikäsineissä, koska nitriilin raaka-ainetta ei ole riittävästi saatavilla. Turvataksemme asiakkaillemme riittävän määrän koronasta johtuvaa käsineiden lisävolyymia, olemme varanneet tehdaskapasiteettia latex-käsineiden valmistukseen. Asiakastoimitukset alkavat joulukuussa. Jos olette kiinnostuneita kyseisistä tuotteista, pyydämme teitä olemaan yhteydessä alueenne edustajaan.

 

Kirurgian suojaustuotteet

Leikkaustakkien ja -päähineiden saatavuus on ollut rajallista syksyn aikana ja valitettavasti tilanne jatkuu ensi vuoden puolelle. Näiden tuoteryhmien osalta olemme arvioineet lähiaikana valmistajilta saapuvan volyymin ja sen pohjalta laskeneet kullekin sopimusasiakkaalle määrät, jotka pystymme toimittamaan. Tämän toimitusaika-arvion olemme jakaneet sopimusasiakkaillemme. Kasvonsuojista meillä on hyvä saatavuus.

 

FFP2- ja FFP3-hengityssuojaimet

On ollut vaikea löytää FFP-hengityssuojaimille uusia hankintakanavia, joissa tuote täyttää kaikki sille asetetut vaatimukset. Nyt olemme löytäneet toimittajan, jonka tuotteita voimme asiakkaille tarjota. Jos olette kiinnostuneita kyseisistä tuotteista, pyydämme teitä olemaan yhteydessä alueenne edustajaan.

 

Hihalliset esiliinat

Tuotevalikoimassamme olevien hihallisten esiliinojen saatavuus on syksyn aikana ollut rajallista, mutta olemme pystyneet toimittamaan joitakin yksittäisiä eriä uuden toimittajan tuotteita. Tuotteiden saatavuus tulee parantumaan ensivuoden alkupuolella. Normaali tuotevalikoimamme ei ole vielä silloin saatavissa, vaan valikoima pysyy suppeana. Näin varmistamme tuotteiden mahdollisimman hyvän saatavuuden.

 

Teemme kaikkemme mahdollisimman hyvän saatavuuden luomiseksi samalla ylläpitäen tuotteiden hyvää, terveydenhuollon kriteerien mukaista laatutasoa ja eettisesti kestävää valmistusta. Toivomme, että hyvässä yhteistyössä selviämme tästä kriisistä mahdollisimman hyvällä tavalla. Päivitämme tiedotetta, kun tilanne olennaisesti muuttuu.

Muiden kuin suojaukseen liittyvien tuotteiden saatavuus on normaalitasolla.

 

Ystävällisin terveisin,

OneMed Oy

Lisää uutisia

Käytät vanhaa selainta. Jotta voisit käyttää kaikkia sivustomme ominaisuuksia, suosittelemme päivittämistä. Tuemme Internet Explorer -versiota 9 ja uudempia, Mozilla Firefox versiota 12 ja uudempia sekä Google Chromea ja Apple Safaria.