OneMed mukana tekemässä hyvää: Sigrid Juséliuksen Säätiöltä puoli miljoonaa euroa sairaaloille hengityskoneiden hankintaan

Drager_EvitaV800

Kotimaista lääketieteellistä huippututkimusta tukeva Sigrid Juséliuksen Säätiö lahjoitti puoli miljoonaa euroa kotimaisille sairaaloille hengityskoneiden hankintaan. Lahjoitusvaroin uusia koneita pystytään hankkimaan Helsingin, Kuopion, Oulun, Tampereen ja Turun yliopistollisiin keskussairaaloihin sekä Maarianhaminan keskussairaalaan. Säätiö on lahjoittanut tänä vuonna lääketieteelliseen tutkimukseen ennätyksellisen määrän, yhteensä lähes 20 miljoonaa euroa.

 

”Tilanteen ollessa näin poikkeuksellisen vakava, päätimme tukea myös käytännön potilastyötä ja helpottaa sitä taistelua, mitä lääketieteen ammattilaiset sairaaloissamme käyvät parhaillaan koronavirusta vastaan. Näin säätiö voi tässä tilanteessa sääntöjensä mukaan tukea ja edistää lääketieteellistä tutkimusta, jonka pyrkimyksenä on ihmiskunnalle suurta tuhoa tuottavien tautien vastustaminen”, toteaa Säätiön puheenjohtaja Thomas Wilhelmsson.

Säätiön lisälahjoitus mahdollisti noin 20 uuden hengityskoneen hankinnan.

Vaikka yhteiskunnallinen tilanne on nyt vakava, on Säätiön toimitusjohtaja Jussi Laitinen tyytyväinen, että Säätiö pystyi tarjoamaan sairaaloille apua nopealla aikataululla: ”Koska tilanne sairaaloissa on ollut vaikea, olen erittäin iloinen, että olemme voineet tässä tilanteessa näin nopeasti tarjota tukea kaikkein kriittisimpään tarpeeseen. Ensimmäiset, OneMedin kautta hankitut Dräger-hengityskoneet ovat jo perillä osastoilla”.


Sigrid Juséliuksen Säätiö on Suomen suurin lääketieteellisiin tutkimuksiin tukirahoja myöntävä yksityinen säätiö. Sen perusti vuorineuvos Fritz Arthur Jusélius testamentillaan 3. toukokuuta 1927, jolla halusi kunnioittaa tyttärensä, ennenaikaisesti kuolleen Sigrid Juséliuksen, muistoa. Säätiö jakaa rahaa vain lääketieteelliseen tutkimukseen.

Lisää uutisia

Käytät vanhaa selainta. Jotta voisit käyttää kaikkia sivustomme ominaisuuksia, suosittelemme päivittämistä. Tuemme Internet Explorer -versiota 9 ja uudempia, Mozilla Firefox versiota 12 ja uudempia sekä Google Chromea ja Apple Safaria.