TIEDOTE: UIGUURIVÄHEMMISTÖJEN TYÖOLOT KIINAN SUOJAUSTARVIKETEHTAILLA

Muutama kuukausia kansainvälisissä medioissa on nostettu esiin suojaustarvikkeiden tuotanto Kiinan Xinjiangin maakunnassa ja uiguurivähemmistön työolot kyseisessä tuotantolaitoksissa. OneMedin osalta kysymys rajoittuu kahteen tehtaaseen, joissa valmistamme kyseisiä tuotteita. Olemme kiinnittäneet asiaan paljon huomiota ja pyrkineet aktiivisesti varmistamaan ohjeidemme noudattamisen.

OneMed ei koskaan salli pakkotyötä tai syrjintää toimitusketjussamme. Vuodesta 2012 meillä on ollut Shanghaissa oma organisaatio, joka suorittaa säännöllisesti toimittajien auditointeja ja seurantaa. Jos havaitsemme puutteita toimittajien kyvyssä tai tahdossa noudattaa toimintaohjeitamme, toimimme heti puutteiden korjaamiseksi, ja jos näin ei tapahdu, yhteistyö toimittajan kanssa päättyy.

Vuoden 2019 lopussa tehtiin toimittajan riskinarviointi ihmisoikeuksista ja uiguurivähemmistöstä Kiinassa. Halusimme ymmärtää, kenellä toimittajistamme on Kiinassa Xinjiangin alueella tehtaita tai ketkä työllistävät työntekijöitä siltä alueelta ja löysimme kaksi:

  • Zhenden puuvillatehdas Xinjiangin (Alashankou) alueella. Tehdas on erittäin automatisoitu eikä siellä ole toimittajan mukaan työntekijöitä uiguurienvähemmistöryhmästä. Puuvilla, jota he käyttävät tuotannossaan, tuodaan Kazakstanista ja Yhdysvalloista.
  •  Haixinin tehdas Hubeissa. Tehdas työllisti työntekijöitä Xinjiangin alueelta.Tarkastuksissamme emme kuitenkaan löytäneet todisteita siitä, että uiguurityöntekijöitä pakotettaisiin tai syrjittäisiin. Tammikuussa 2020 Haixin ilmoitti meille päättäneensä lopettaa uiguurityöntekijöiden työsuhteen.

 

Huolimatta Covid-19-pandemian asettamista haasteista, OneMedille oli selvää, ettei se tingi laatu- tai yritysten yhteiskuntavastuuta koskevista vaatimuksista, ja vaikka emme löytäneet merkkejä puutteista tehtailla, päätimme jatkaa seurantaa.

  •  Zhenden puuvillatehtaalla Xinjiangissa suoritetaan parhaillaan ulkoinen auditointi tunnetun ulkopuolisen yrityksen toimesta. Sisäinen auditointi suoritetaan mahdollisimman pian siellä työskentelevien ihmisten turvallisuuden ja oikeuksien varmistamiseksi.
  • Haixinin Hubei-tehtaassa syksyllä 2020 suoritettujen ulkoisten ja sisäisten auditointien aikana emme löytäneet merkkejä työvoiman syrjinnästä.

 

OneMedin yleinen arvio on, että toimitusketjussamme ei ole pakkotyötä tai uiguurivähemmistöjen syrjintää. Seuraamme edelleen asiaa tarkasti ja toimimme, mikäli saamme uutta tietoa.

Joillakin konsernimme markkina-alueilla saamme tiedotusvälineiltä kysymyksiä Xinjiangin tilanteesta. OneMedissa yhteydenotto liiketoimintajohtaja Hanna Merikantoon (hanna.merikanto@onemed.com, puh. 040 7755744) tai toimitusjohtaja Markus Henrikssoniin (markus.henriksson@onemed.com puh. 040 560 1872).

 

OneMed ja yhteiskuntavastuu 

OneMed ei koskaan salli pakkotyötä toimitusketjussamme maasta, alueesta tai toimittajan koosta riippumatta. Alihankkijoillemme asettamamme vaatimukset ovat vähintään asiakkaidemme vaatimusten mukaisia, ja monesti vaatimuksemme ovat vielä niitäkin tiukempia. OneMedillä ei ole omia tehtaita, mutta otamme vastuun alihankkijoidemme työntekijöiden turvallisuudesta ja oikeuksista yhteiskuntavastuukäytänteiden kautta, joita seuraavat tehdastarkastukset. Vuodesta 2012 meillä on ollut Shanghaissa oma organisaatio, joka suorittaa säännöllisesti auditointeja ja seurantaa. Lisäksi meillä on paikallisia työntekijöitä Malesiassa ja Intiassa. Jos havaitsemme puutteita alihankkijoiden kyvyssä tai tahdossa noudattaa yhteiskuntavastuun toimintaohjeitamme, toimimme välittömästi puutteiden korjaamiseksi, ja jos näin ei tapahdu, yhteistyö alihankkijan kanssa päättyy.

 

Markus Henriksson

Toimitusjohtaja

OneMed Oy

 

Lisää uutisia

Käytät vanhaa selainta. Jotta voisit käyttää kaikkia sivustomme ominaisuuksia, suosittelemme päivittämistä. Tuemme Internet Explorer -versiota 9 ja uudempia, Mozilla Firefox versiota 12 ja uudempia sekä Google Chromea ja Apple Safaria.