Esittelyssä Embra - tuotesarja, jolla on pienempi ympäristövaikutus

Embra_pakkaukset ja käsine

OneMed tuo markkinoille uuden ympäristöystävällisemmän tuotemerkin – Embra. Ensimmäinen lanseerattava tuote on Embra Proceed -tutkimuskäsine, joka vähentää CO2-päästöjä 27%* käsinettä kohden.

Embra-tuotesarjan kehittämisen ydin on saavuttaa merkittäviä ympäristövaikutuksia pienentämällä hiilijalanjälkeä. Valmistusta ohjaavat tiukat laatuvaatimukset sekä ympäristöystävällisyys: raaka-aineet ovat biopohjaisia, uusiutuvia tai kierrätettäviä. Jokaisella Embra-tuotteella on alhaisemmat CO2-päästöt.

Katso video:

 

OneMedillä on kunnianhimoinen tavoite saada aikaan todellista muutosta eurooppalaisessa terveydenhuollossa. Ensimmäinen tuote, joka on kehitetty ja tuodaan markkinoille, on uusi tutkimuskäsine Embra Proceed - kevyt, kertakäyttöinen tutkimus- ja suojakäsine, jonka uusi nitriilipohjainen koostumus mahdollistaa merkittävästi pienemmät CO2-päästöt. 

Esimerkki: Keskikokoinen sairaanhoitopiiri käyttää n. 50 miljoonaa nitriilikäsinettä vuodessa. Siirtymällä käyttämään Embra Proceed -käsinettä on vuotuisten CO2-päästöjen säästö tämän käsineen osalta 850 tonnia.

Innovatiivisen raaka-aineen ansiosta kokonaisenergiankulutus tuotantovaiheessa on laskenut 55%. Tämä vähentää CO2-päästöjen vaikutusta 27%* käsinettä kohden. Embra Proceed -käsine ei sisällä kiihdytinaineita, lateksia, puuteria tai ftalaatteja, tehden siitä allergiaystävällisen.  Käsine soveltuu terveydenhoitoon, apteekkeihin, siivoukseen, pintojen desinfiointiin ja tartuntojen torjuntaan.

 

Elinkaari-analyysi tuotekehityksen tukena
Ympäristövaikutuslaskelma tehdään tuotteen jokaisen elinkaaren vaiheesta: tuotanto, varastointi, käyttö ja mitä tuotteelle tapahtuu, kun sitä ei enää käytetä. Kaikki nämä voivat vaikuttaa ympäristöön monin tavoin. Soveltamalla elinkaarianalyysia (LCA), arvioimme ympäristövaikutukset jokaiselle Embra-tuotteelle.

Elinkaarianalyysin avulla voimme:

  • hallita tehokkaammin CO2-päästöjä pienentäen ympäristökuormitusta
  • kasvattaa kuluttajien tietoisuutta tuotteen vastuullisuudesta
  • ymmärtää, keillä toimittajilla on ympäristöystävällisemmät tuotteet ja toimintatavat
  • parantaa ja tehostaa tuotekehitystä, markkinointia, strategiaa ja päätöksentekoa

Tehdyn elinkaarianalyysin perusteella raaka-aineet ja tuotanto ovat suurimmat CO2-päästöjen aiheuttajat tavallisen tutkimuskäsineen valmistusprosessissa. Nämä havainnot ovat tukeneet kehittämään parhaan suorituskyvyn ja laadun, samalla pienentäen ympäristökuormitusta Embra Proceed -tutkimuskäsinettä kehittäessä.  

Kuva: Käsinevalmistuksen suurimmat CO2-päästöjen aiheuttajat

Selefa_kaavio

Kuva:Käsinevertailu Embra Proceed <> SELEFA Sense

Embra_kaavio1

Haluatko lisätietoa? Ole yhteydessä tuttuun yhteyshenkilöösi jos sinulla on kysyttävää tai haluat tietää lisää uusista Embra-tuotteista.

 

 

Lisää uutisia