Ukrainan sotatilanteen vaikutukset terveydenhoidon tarvikkeiden ja -laitteiden toimituksiin

Ukrainan valitettavan sotatilanteen heijastukset terveydenhoidon laitteiden ja tarvikkeiden toimituksiin on tällä hetkellä hyvin pieniä, emmekä näe, että tilanteella on suoria vaikutuksia OneMedin toimituskykyyn asiakkaillemme. OneMedilla on erittäin hyvä saatavuus sopimustuotteista normaaleihin kulutusmääriin suhteutettuna.

Suurin osa OneMedin hankkimista hoitotarvikkeista- ja laitteista valmistetaan joko Euroopassa, Yhdysvalloissa, UK:ssa tai Aasiassa (Kiina, Intia, Malesia). Venäjältä tai Ukrainasta emme hanki tällä hetkellä mitään tuotteita, emmekä myöskään kuljeta näiden maiden läpi tuotteita Suomeen.

Huomioitavaa on kuitenkin se, että edelleen covid 19 -pandemian johdosta globaali rahtitilanne on epätasapainossa erityisesti rahtihintojen suhteen. Tämän lisäksi raaka-aineiden ja energian kallistuminen on johtanut tuotteiden merkittävään kustannusnousuun.

Jos toimitusnäkymiin tulee merkittäviä muutoksia, tiedotamme teitä asiasta viipymättä.

OneMed on lahjoittanut terveydenhoidon tarvikkeistoa Ukrainaan viime viikkojen aikana sekä olemme antaneet rahallista tukea Pelastakaa Lapset -järjestön kautta. Jatkamme tarvikelahjoituksia kriisialueelle yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Ystävällisin terveisin

OneMed Oy

Lisää uutisia