Seal&Cut MV1 -kudosfuusiolaitteen avulla turvallisempaa eläinkirurgiaa

Seal&Cut-kudosfuusiolaitteen kokemukset

 

OneMedVet
Seal&Cut-kudosfuusiolaitteen kokemukset
Asiakascase

 

Seal&Cut MV1 -kudosfuusiolaitteen avulla turvallisempaa eläinkirurgiaa

”Kudosfuusiolaite helpottaa ja nopeuttaa työtäni ja vähentää leikkausten komplikaatioriskiä”, sanoo Pyynikin Eläinlääkäreiden perustaja, eläinlääkäri Kaisa Juhajoki. Seal&Cut MV1 -kudosfuusiolaitteen hankinta on lisännyt leikkauksiin laatua ja turvallisuutta.

Eläinklinikoiden laitekanta on monipuolistunut merkittävästi viimeisen kymmenen vuoden aikana. Lemmikkien määrä on kasvanut tasaisesti vuosittain, ja eläinten omistajat odottavat lemmikkiensä hoidolta entistä korkeampaa laatua. Siksi eläinklinikoille uusien laitteiden hankkiminen on tärkeä investointi parempaan hoitotasoon, kilpailukykyyn ja potilaiden hyvinvointiin.

”Eläinklinikoiden tarpeisiin on nykyään saatavilla entistä kattavammin kustannustehokkaita laitteita, mikä helpottaa myös pienempien klinikoiden laitekannan monipuolistumista”, kertoo Pyynikin Eläinlääkäreiden perustaja, eläinlääkäri Kaisa Juhajoki.

Juhajoki perusti Pyynikin Eläinlääkärit -klinikan vuonna 2019 ja toimintansa alusta asti hänelle on ollut tärkeää pitää klinikan välineistö toimivana ja nykyaikaisena. Klinikan viimeisin hankinta oli Seal&Cut-kudosfuusiolaite, jonka Juhajoki hankki OneMedin valikoimasta.

”Kudosfuusiolaite oli hankintalistallani alusta saakka, sillä se lyhentää leikkauksen kestoa ja lisää toimenpiteen turvallisuutta.”

 

Seal&Cut MV1 -kudosfuusiolaite käyttöön ensimmäisenä Suomessa

Juhajoki vertaili useiden eri toimittajien kudosfuusiolaitteita, mutta päätyi lopulta vastikään Suomen markkinoille tulleeseen uuden sukupolven Seal&Cut MV1 -laitteeseen.

”Hankintaperusteina olivat laatu, OneMedin toimiva huoltoketju, kustannustehokkuus ja se, että laitteen käsikappaleet voi steriloida klinikan omalla autoklaavilla. Kilpailijoiden vastaavilla laitteilla käsikappaleet on lähetettävä steriloitavaksi klinikan ulkopuolelle. Koen tämän työläänä ja myös hintavana. Nyt laite on aina käyttökunnossa myös akuuteissa leikkauksissa”, Juhajoki perustelee.

Kudosfuusiolaitetta käytetään leikkauksissa kiinnittämään verisuonten seinämät yhteen. Laitteen käsikappaleen kärkiosa painetaan verisuonten ympärille ja sähkön avulla suonet poltetaan kiinni.

”Perinteinen toimenpide, jossa verisuonet ligatoidaan kiinni käsin, on turvallinen, mutta nojaa voimakkaasti eläinlääkärin osaamiseen. Joskus käytetty ommelaine voi leikkauksen jälkeen löystyä verenpaineen palautuessa normaaliksi. Tästä ei tarvitse kudosfuusiolaitteen myötä huolehtia.”

 

Ensisijaisena käyttökohteena koirien sterilisaatio

Pyynikin Eläinlääkärit saivat Seal&Cut-laitteen käyttöönsä helmikuussa 2024, jonka jälkeen sitä on käytetty kaikissa koirien sterilisaatioissa. Lisäksi laitetta käytetään pernan poistoissa, urologisissa leikkauksissa sekä akuuteissa leikkauksissa, kuten märkäkohdun poistoissa.

”Erityisesti pernaleikkauksessa laite on hyödyllinen, sillä pernassa on paljon verisuonia, jotka ovat työläitä ja hitaita ommella kiinni käsin. Mitä pidempään potilaan leikkaus ja anestesia kestävät, sitä enemmän riskejä toimenpiteessä on.”

 

Seal&Cut erinomainen myös tähystysleikkauksissa

Seal&Cut -kudosfuusiolaite nimensä mukaisesti myös leikkaa. Laite on kehitetty muun muassa avoimiin, endoskooppisiin, laparoskooppisiin ja mini-invasiivisiin leikkauksiin. Juhajoki suunnittelee käyttävänsä laitetta koirien tähystyssterilisaatioon:

”Koirien sterilisaatiot tähystysleikkauksena yleistyvät vauhdilla, ja nykyään moni lemmikin omistaja haluaa valita sen vaihtoehdon avoleikkauksen sijaan. Koira toipuu tähystysleikkauksesta avoleikkausta nopeammin, toipuminen on kivuttomampaa ja komplikaatioriski on pienempi. Tulevaisuudessa tulemme käyttämään kudosfuusiolaitettamme ehdottomasti myös kyseiseen toimenpiteeseen.”

 

Laadukas hoito näkyy tyytyväisinä asiakkaina

Pyynikin Eläinlääkärit tarjoaa asiakkailleen peruseläinlääkäripalveluiden lisäksi muun muassa röntgenkuvaukset, ultraäänitutkimukset, laajat sisätautiselvittelyt sekä hammastoimenpiteet hammaskirurgiapalveluista ja vaativiin hammashoitoihin. Eläinklinikan henkilöstöllä on vankka osaaminen yleiseläinlääketieteestä, kirurgiasta, sisätaudeista ja hammassairauksista.

”Klinikan omistajana minulle on tärkeää, että sekä henkilöstö että asiakkaat ovat toimintaamme tyytyväisiä ja viihtyvät meillä. Tässä kattavalla ja toimivalla laitevalikoimalla on suuri merkitys: Asiakkaille nykyaikaiset laitteet näkyvät työn laatuna ja potilasturvallisuutena, henkilöstölle työn sujuvuutena.”

 

Miksi valita Seal&Cut MV1 -kudosfuusiolaite OneMedin valikoimasta:

 • Parantaa potilasturvallisuutta:
  • Lyhentää potilaan toipumisaikaa leikkauksesta
  • Vähentää sivukudosvaurion ja hermo-lihasstimulaation riskiä verrattuna perinteiseen diatermiaan
  •  Leikkaa tarkasti. Ei vaurioita ympäröivää kudosta
  • 50 % vähemmän lämpövaurioita kuin perinteisessä diatermiassa
 • Helppo käyttää
  • Tehoasetusta ei tarvitse säätää kudoksen muuttuessa
  •  Vaihto toiminnosta toiseen helposti jalkapolkimella
  • Käsikappaleet voi steriloida klinikalla
 • Luotettava hankintaprosessi
 • Nopea toimitus
 • Toimiva huoltoketju: varaosat ja huolto paikalle nopeasti

 

Tutustu laitteeseen: https://www.onemed.fi/Product/I0239792/sealcut-mono-bipolaari-diatermialaitteisto-all-in-one

Lisätietoja: 

Karri Kilpi
myyntipäällikkö, eläinten terveydenhuolto
karri.kilpi@onemed.com
p. 040 681 4408

Teksti:
Anni Turpeinen


Lisää uutisia