OneMediläiset esittäytyvät: Tuotepäällikkö Heli Saarela

Heli Saarela on ehtinyt muutaman vuoden OneMed-urallaan jo paljon. Ennen OneMediäkin hän on ollut monessa mukana.

Tällä hetkellä saksalaisen Schmitz-Soenen sairaalavarusteiden esittely on sydäntä lähellä. Anestesiavaunut ovat erittäin kysyttyjä tuotteita. Tuotteistoon kuuluvat myös tutkimustuolit, vatilämmittimet sekä instrumenttipöydät.

Helin repertuaariin kuuluvat lisäksi Mindrayn endoskopialaitteistot ja -tarvikkeet sekä erilaiset kirurgiset instrumentit ja veitset, edustuksinaan mm. Elcon, Rudolf, Nopa, Swann-Morton sekä Bard Parker. Myös Medicvisionin näkötaulut ja näöntutkimukseen liittyvä tuotteisto.

Edustuksia, ja sitä kautta tuotteita, on paljon ja laaja-alaisesti. Pääpaino on leikkaussali- ja kirurgianpuolella sekä gynekologiassa.

Tausta sairaalamaailmasta

Heli on koulutukseltaan lähihoitaja-ylioppilas sekä leikkaussalisairaanhoitaja. 33-vuotiaana hänellä on jo pitkä ura takanaan mm. mielenterveyspalveluissa, kotihoidossa, hoitotarvikejakelussa, sydänvalvontaosastolla sekä leikkaussaleissa. Kokemusta löytyy myös esihenkilön ja palvelupäällikön tehtävistä.

OneMediltä Heli siirtyi välillä Iogenille, josta tuli fuusioitumisen johdosta osa OneMedia. Syksyllä 2022 mielenkiintoinen tuotepäällikön pesti aukesi OneMedin puolella, ja haasteista nauttiva ja rohkeasti uusia kokemuksia haaliva Heli kiinnostui kovin.

”Hakeudun tarkoituksella oman mukavuusalueeni ulkopuolelle,” Heli painottaa valintoja tehdessään.

Jokainen päivä on erilainen, sillä kohtaamiset eri erikoisalan henkilöiden kanssa on päivittäisiä. Yhtenä päivänä keskustellaan anestesiatiimin kanssa anestesiavaunuista, toisena päivänä gynekologien kanssa tutkimustuoleista. Kolmantena pohditaan tähystyskirurgian tuotteita gastrokirurgien kanssa.

”Parasta on löytää ratkaisu asiakkaalle, oli kyseessä sitten oikeanlainen tutkimustuoli, lääke- tai elvytysvaunu, heidän tarpeisiin soveltuen. Autan myös mielelläni oikeanlaisten instrumenttien ja näkötaulujen haussa.” Heli kuvailee monipuolista työnkuvaansa.

Tärkeintä asiakkaan kuunteleminen

Hän painottaa myös kommunikointia asiakkaiden kanssa. Lisäksi itseltä vaaditaan uteliaisuutta ja heittäytymistä, salapoliisitaitoja sekä rohkeutta kysyä. Helin aiempi ura sairaalamaailmassa auttaa myyntityössä paljon, sillä monet tuotteet ovat käytännön kokemuksella tuttuja. Hän ymmärtää asiakkaan näkökulman hyvin omakohtaisesti, pystyy samaistumaan tarpeisiin ja haasteisiin.

”Erityisen tärkeää on myös palaute asiakkailta, sillä sitä kautta voin tarjota parasta palvelua heille,” Heli tähdentää.

 

Heli Saarela, tuotepäällikkö. Aloittanut OneMedillä elokuussa 2019. Asuu Espoossa avomiehensä ja Onni-koiransa kanssa. Muuttanut alun perin Vaasasta Helsinkiin 2014. Kokonaisvaltainen hyvinvointi tärkeää. Harrastaa valokuvausta, ulkoilua, avantouintia, ruoanlaittoa ja mikä tärkeintä, matkustelua.

Lisää uutisia