SBTi on hyväksynyt Askerin ilmastosuunnitelmat

Science Based Targets
Asker Healthcare Groupin ilmastopäästöjen vähennystavoitteet on vahvistettu tieteellisiksi Science Based Target Initiative (SBTi) -organisaation toimesta.

SBTi on hyväksynyt Askerin ilmastosuunnitelmat

"Ilmaston kriisillä on vakavia seurauksia planeetallemme ja on välttämätöntä tehdä toimenpiteitä kestävän tulevaisuuden takaamiseksi seuraaville sukupolville. Koska olemme johtava terveydenhoidon tarvikkeiden, laitteiden ja välineiden jakelija Euroopassa ja toimimme merkittävänä lenkkinä tuoteyritysten ja potilaiden välillä on tavoitteenamme hyödyntää asemaamme ilmaston lämpenemisen hidastamisessa terveydenhuoltosektorilla", sanoo Asker Healthcare Groupin toimitusjohtaja Johan Falk.

Jotta voimme varmistaa Askerin ilmastotavoitteiden olevan yhteneväisiä viimeisimpien ilmastotieteen saavutusten kanssa, ovat päästöjen vähennystavoitteemme käyneet läpi Science Based Targets Initiative (SBTi) -arvioinnin. SBTi on nyt vahvistanut nämä tavoitteet tieteellisesti perustelluiksi ja yhdenmukaisiksi vaadittujen päästövähennysten kanssa, jotta maailmanlaajuista lämpenemistä voitaisiin rajoittaa 1,5 asteeseen Pariisin sopimuksen mukaisesti.

Lue lisää: Asker’s climate targets approved by SBTi Asker Healthcare Group

Lue lisää: OneMed, vastuullisuus


SBTi on vahvistanut seuraavat tavoitteet:
•  Asker sitoutuu vähentämään vuoteen 2030 mennessä absoluuttisia päästöjä 42 % kohdealueilla 1 ja 2 vuoden 2021 perustasosta.

•  Asker sitoutuu vähentämään myös kohdealueen 3 päästöjä ostetuista tavaroista ja palveluista 51,6 % miljoonaa SEK:in lisäarvoa kohti (ostettujen tuotteiden ja palveluiden suhde liikevaihtoon) saman aikajakson aikana.

"SBTi:n validointi vahvistaa sitoutumistamme kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen. Tavoitteenamme on lisätä uusiutuvan energian käyttöä ja parantaa energiatehokkuutta tiloissamme sekä kasvattaa sellaisten tuotteiden osuutta, joilla on alhaisemmat kasvihuonekaasupäästöt. Samanaikaisesti teemme yhteistyötä toimittajien kanssa, jotta he vähentäisivät päästöjä tuotantoprosesseissaan", sanoo Asker Healthcare Groupin ESG-johtaja Sanna Norman.

Lisää uutisia