OneMediläiset esittäytyvät: Tuotepäällikkö Heidi Räisänen

Röntgenhoitajaksi valmistunut Heidi on ennen OneMed-uraansa työskennellyt Terveystalossa ja HUS:illa. Nykyisessä ja entisessä työnkuvissa on paljon samaa, vaikka rooli on eri. Hoitajatausta auttaa nykyisessä työssä, kun käytännöt ja asiakkaan tarpeet ja toiveet ovat tuttuja.


Heidin 5,5 vuotta kestänyt myyntityö koostuu myös laajan asiakaskunnan kouluttamisesta. Alueina ovat julkinen ja yksityinen sekä eläinpuoli röntgenlaitteiden osalta, näin esimerkiksi hevoset ja alpakot saadaan kuvattua. Lisäksi tuotteistoon kuuluu sädesuojien myynti, tarjousten työstäminen, laitteiden ongelmien purkaminen, selvittäminen ja ratkaiseminen. Aikaa kuluu puhelimessa huollon ja kollegoiden kanssa, jotka ovatkin isona tukena, kun asioita käydään läpi yhteistyönä.

”Mahtava porukka, tekee aina mielikin soitella kuulumiset läpi. Yhdessä pohditaan asiakkailta tulleita haasteita ja ongelmia”, Heidi toteaa.

Heidi mainitsee myös messut ja näyttelyt, joissa on mukava olla mukana.

Reissuluonne

Jonkin verran tulee istuttua myös autossa. Kun vastuualueena on koko Suomi, on tärkeää, että voi itsenäisesti aikatauluttaa työaikansa, tiettyjen raamien ja käytäntöjen puitteissa. Hän ottaa mielellään isomman alueen haltuunsa ja tekee pidemmän tapaamiskierroksen sen kerran kun lähtee, yhdistäen useamman paikan kerralla. Heidillä on onneksi reissuluonne, joten työ sopii hänelle ja hän pitää siitä. Lisäksi on tärkeää olla yhteydessä asiakkaisiin myös etänä.

Vaikka asiakasalue on suuri, röntgenhoitajien ammattikunta on kuitenkin pienehkö. Viidessä vuodessa on oppinut tuntemaan hyvin asiakkaansa, heille voi soittaa spontaanistikin ja osan kanssa on ystävystytty.

Laitteet ja koko ala kehittyvät koko ajan, ja siinä on pysyttävä mukana. Haasteet eivät lopu, mutta niin oma kouluttautuminen kuin asiakkaiden kouluttaminen on Heidille mielekästä ja kivaa.

Monipuolisuus, haasteet ja kiitokset

Asiakkaiden tarpeet ovat erilaisia, kun puhutaan yhden hengen eläinklinikoista yliopisto sairaaloihin. Onneksi tuotevalikoima on laaja, jolloin näihin tarpeisiin voidaan myös vastata. Saatavilla on röntgen-, mammografia- ja osastokuvauslaitteita, suurimpana tuotemerkkinä FujiFilm, pienempiä päämiehiä unohtamatta. Kuvantamisen eläinpuolella Heidi tekee yhteistyötä toisen Heidin (Niittykallio) kanssa ja se osa-alue onkin viime vuosina vahvistunut ja tullut monipuolisemmaksi. Toki yhteistyötä tehdään koko OneMedin eläinpuolen tiimin kanssa. Myös koulutukset eläinpuolelle ovat erilaisia kuin humaani, joten tämäkin seikka tulee ottaa asiakkaiden kanssa huomioon.

Heidi kuvailee työtään monipuoliseksi, mielenkiintoiseksi ja varsinkin ajan organisoinnin kannalta välillä haastavaksi. Etäyhteydet ovat nykyään toimivia, ja se auttaa paljon, mutta kaikkia koulutuksia ei voi pitää virtuaalisena, on oltava laitteen luona.

”Kattoputkilaitetta sairaalan katosta ei liikutella mukana, vaan se on siellä missä on ja mennään asiakkaan luokse”, Heidi huomauttaa.

Lopuksi Heidi haluaa vielä mainita koko työyhteisön ja etenkin kuvantamisen porukan. Yhteistyö  sujuu ja he tulevat juttuun keskenään, mikä motivoi työssä. Hän on onnellinen ja kiitollinen eikä voi tarpeeksi korostaa hyvän tiimin tärkeyttä.

Heidi Räisänen, tuotepäällikkö. Aloittanut OneMedillä keväällä 2018. Asuu avopuolison ja kahden kissan, Ruusa ja Viola, kanssa Vantaalla. Kotoisin Varkaudesta, jossa nykyisin mökillä viettää paljon vapaa-aikaansa. Harrastuksia crossfit, lenkkeily, luonnossa liikkuminen ja talvisin hiihto.Lisää uutisia