OneMediläiset esittäytyvät: Tuotespesialisti Kirsi Piirainen

Kirsillä on takanaan kattava hoitotyön kokemus sekä ajettuja kilometrejä nykyisessä työssään. Kun asiakkaita autetaan ja koulutetaan, keinot ovat Kirsillä monet. Myös omasta hyvinvoinnista ja turvallisuudesta voi reissutyössä pitää huolen, samalla kun mennään paikasta toiseen.

Kirsi on aloittanut työelämänsä hoitotyössä lähihoitajana ja myöhemmin opiskellut geronomiksi. Hän on toiminut 25 vuotta ikäihmisten parissa sekä vammaistyössä. Kirsi on OneMedilla jo toista kertaa, ja nyt työpäivät keskittyvät asiakkaiden palvelemiseen Keski- ja Pohjois-Suomen alueilla.

Reissaamalla asiakkaiden luo

Vaikka Kirsi pitää hoitotyöstä, on liikkuva työ ja ihmisten kohtaaminen juuri sitä mitä hän haluaa tehdä. Kilometrejä tulee vuositasolla monia kymmeniä tuhansia, joten haasteita kalenterin hallinnassa ja tapaamisten sopimisessa toki myös on.

Kirsi on kuitenkin tottunut pitkiin matkoihin ja osaa sijoittaa harrastuksensakin työmatkustamisen lomaan. Liikunnallisena ihmisenä hän ei jää neuvottomaksi, jos kohdalle ei osu lenkkipolkuja tai kuntosalia. Liikunta on tärkeää, kun autossa tulee istuttua paljon. Välimatkat pohjoisessa on eri luokkaa kuin Etelä-Suomessa.

”Harrastukset eivät voi olla aikaan eikä paikkaan sidottuja. Jumppa onnistuu kuitenkin tarvitessa myös hotellihuoneessa”, Kirsi mainitsee.

Kun työhön kuuluu paljon reissaamista, tapaamiset pyritään sopimaan samalta alueelta. Kirsi kokee pitkän hoitotyökokemuksensa olevan hyödyksi nykyisessä työssään, sillä hän tietää ja ymmärtää käytännöt ja haasteet.

Tuotekoulutusta ja asioiden ratkaisemista

Kirsin tuotteistoon kuuluvat pääasiassa inkontinenssi- ja hygieniatuotteet. Hän hoitaa tuotteiden ja järjestelmien koulutuksia yksiköissä ja muutamia isompiakin tapahtumia. Hän sopii näitä itse, mutta saa myös paljon kutsuja tulla kouluttamaan. Osan, varsinkin Guide-tilausjärjestelmän koulutuksista, voi hoitaa etänäkin, mutta tuote-esittelyjä on hyvä pitää myös kasvotusten paikan päällä. Lisäksi on tuotenäyttelyt erikseen. Joka päiväistä on myös puhelimessa avustaminen ja ohjeistaminen sekä asioiden ratkaiseminen yhdessä asiakkaan kanssa. Onneksi video- ja etenkin kirjallisista ohjeista on asiakkaalle myös hyötyä.

Päivät vaihtelevat. Välillä ollaan myös sähköpostin äärellä. Kirsi ei kuitenkaan voisi kuvitella olevansa pelkästään toimistotyössä. Sen verran veri vetää kiertämään ja asiakaskontakteihin. Kirsi käy paljon pienillä paikkakunnilla, joissa on hoitokoteja ja palvelutaloja sekä tehostettua palveluasumista. Hän tapaa eri roolilla olevia henkilöitä hoitotarvikejakeluista.

Kirsi pitää työssään siitä, että saa itse rakentaa työpäivänsä ja suunnitella kalenterinsa. Kiitosta saa tiimiläisensä Sari Pitkänsalo sekä OneMedin asiakaspalvelu. Heiltä saa aina apua, yhteistyö on mutkatonta ja vastaukset löytyvät kysymyksiin.

Kirsi kertoo, että hänellä on varmuuden vuoksi toppavaatteet autonsa takapenkillä. Miksi näin? Pohjoisessa voi olla monta kymmentä astetta pakkasta, matkat asiakkaiden välillä ovat toisinaan pitkät. Joskus täytyy poiketa isolta tieltä jopa mökkitielle. Huoltoasemia ei ole, jos taloja ollenkaan. Turvallisuus ennen kaikkea. Jos autoon tulee vika, ei välttämättä saa apua heti kohta. Parempi olla lämmintä mukana, jos joutuu tienposkessa odottelemaan. Onneksi nykyään netti ja puhelinyhteydet sentään toimivat pääsääntöisesti kauimmassakin sopukassa.

Kirsi nauttii asiakastyöstä ja hoivakodeissa vierailusta pakkasista tai välimatkoista riippumatta. Palkitsevaa on, kun saa tavata hoitajia ja kuunnella heidän mielenmaisemaansa.

”Tulee hyvää olo, kun löydetään yhteinen sävel. Voin olla avuksi ja hyödyksi ja löydetään yhdessä ratkaisut”, Kirsi iloitsee.

 

Kirsi Piirainen, tuotespesialisti. OneMedillä 2016-2017 ja nyttemmin 2022 tammikuusta asti. Asuu Oulun Oulunsalossa aviomiehen kanssa. Myös kaksi aikuista lasta ja kaksi lastenlasta. Vapaa-aikana liikuntaa, ulkoilua, kuntosalia, jumppaa ja kesäisin mökkeilyä Kainuussa.

Lisää uutisia